Zwangerschapsmisselijkheid

Vanwege de lang aanhoudende misselijkheid tijdens mijn eerste zwangerschap zocht ik bij de tweede zwangerschap naar een mogelijkheid om dit te kunnen verhelpen. Vaak wordt over zwangerschapsmisselijkheid gezegd ‘Het hoort er nu eenmaal bij’, maar bij mij was het toch wel zo sterk aanwezig dat het mijn normale functioneren verstoorde.

Helaas kunnen veel medicijnen tijdens een zwangerschap niet gebruikt worden of hebben toch nare bijwerkingen. Al gauw trok acupunctuur mijn aandacht. Ik had er tot dan toe geen ervaring mee, maar aangezien wetenschappelijke onderzoeken aantonen dat acupunctuur kan helpen bij zwangerschapsmisselijkheid, leek het me toch de moeite van het proberen waard.
Al snel merkte ik dat de acupunctuurbehandeling inderdaad de misselijkheid grotendeels wegnam. De behandeling met de dunne naaldjes is nauwelijks voelbaar en geeft juist veel ontspanning. Na meerdere behandelingen was de misselijkheid uiteindelijk helemaal verdwenen. Ik hoefde me niet meer 5 maanden lang, 24 uur per dag ziek te voelen, en kon weer genieten van de zwangerschap. Heerlijk. Ik ben er dan ook van overtuigd dat acupunctuur een waardevolle aanvulling is op de reguliere geneeskunde, die òòk wel eens steken laat vallen.

Inge L.

< terug