Bang voor naalden

Ik was heel bang voor naalden. Ik heb ooit een uur bij de tandarts gelegen omdat ik van angst voor de injectie niet mijn mond open kon krijgen.
Zelf heb ik veel last van hooikoorts, en alle gangbare medicatie geprobeerd (van de huisarts en apotheek). Alles hielp maar een beetje, en dan nog maar tijdelijk.

Ten einde raad (ik ben bang voor naalden) ben ik acupunctuur bij Esther gaan doen.
Eerst een intake gesprek en daarna het prikken. Doodsbenauwd was ik de eerste keer. Wonderbaarlijk genoeg zei Esther “straks ga je ontspannen”’ Ze had helemaal gelijk! Best spannend dat prikken, maar ook heel ontspannend als de naaldjes erin zitten.
Maar het helpt. Voor mij is het verschil tussen wel en niet prikken enorm. Na 2 jaar dacht ik ik kan wel een keertje overslaan. Ik begon te twijfelen aan de werking. Ik dacht, misschien ben ik er overheen aan het groeien. Maar ik viel weer helemaal terug: te ziek om nog iets te doen. Dus ik heb weer snel een afspraak gemaakt. S’ochtend ga ik er ziek en beroerd naar toe. Ik lig een uurtje met de naaltjes. En wanneer ik weer weg fiets kan ik me niet meer voorstellen dat ik me een uur geleden nog zo beroerd voelde.
Bijkomend voordeel is dat ik veel minder bang ben voor naalden. Dus het is bij de tandarts nu geen drama meer. Voor het prikken bij Esther ben ik al helemaal niet bang meer. Dat is natuurlijk ook omdat ik zo veel profijt van heb.

Mark van O.

< terug