Praktische informatie

Naar het aanmeldformulier

Tarieven:

per 1 januari 2023:

Eerste consult €120
Vervolg-consult €75

Een eerste consult duurt anderhalf uur. Een vervolgbehandeling duurt iets meer dan een uur(maximaal 90 min). Korting wordt gegeven aan mensen die beschikken over een U-pas. De consult-prijs bedraagt dan €60.

Openingstijden:

maandag: 9.00-18.00 uur
dinsdag: 9.00-18.00 uur
vrijdag: 9.00-18.00 uur

Afspraak maken en wachttijd?

Op dit moment kunt U binnen één tot twee weken terecht. In de schoolvakanties kan het langer duren. Neem gerust contact op om een afspraak in te plannen.

Advies:

Het is aan te raden makkelijk zittende kleding te dragen. Graag een middel-grote handdoek meenemen. Belangrijk is om na de behandeling rustig aan te doen.

Voor tong-schrapers:  tongdiagnostiek is een belangrijk onderdeel van Chinese geneeskunde. Het zou fijn zijn wanneer de tong dezelfde en de vorige dag niet gepoetst wordt.

Vergoedingen:

Veel verzekeraars vergoeden acupunctuur behandelingen. Vergoeding van mijn consulten is  mogelijk wanneer acupunctuur in uw aanvullende ziektekostenverzekering opgenomen is. Op de site: www.acupunctuur.nl is er een overzicht te vinden van de verzekeraars die acupunctuur vergoeden. Als arts, ben ik aangesloten ende bij de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging(NAAV)  en bij de Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA).

Betaling:

Na elk consult vindt er betaling plaats. Eenmaal per maand wordt er een factuur gemaakt die bij de verzekering ingediend kan worden. Het is mogelijk om andere afspraken hierover te maken. Het is prettig als U contant kunt afrekenen. In de praktijk is helaas geen mogelijkheid tot pinnen.

Afzeggen:

Wanneer u zonder afmelding niet op een afgesproken afspraak verschijnt, ben ik genoodzaakt de kosten hiervoor bij  u in rekening te brengen.

Verwijzing:

Een verwijzing van de huisarts is niet noodzakelijk. Het is wel aan te raden om uw huisarts op de hoogte te brengen. Uw huisarts krijgt gedurende de behandeling een verslag.

Klacht:

Indien u niet tevreden bent over mij of over de behandeling,  kijk dan eerst of u met mij hierover kunt spreken. Als we er samen niet uitkomen, bestaat de mogelijkheid om een klacht in te dienen. De Nederlandse Vereniging van Acupunctuur (NVA) heeft hiervoor een klachtenfunctionaris.  Deze klachtenfunctionaris zal eerst proberen te bemiddelen, eventueel kan er ook geholpen worden  bij het indienen van een klacht bij de Geschilleninstantie Koepel Alternatieve Behandelwijzen ( KAB). Een klachtenfolder ligt in de wachtkamer.

Privacy-beleid:

Informatie over mijn  privacybeleid  vindt u hier.

Registraties:

Drs. E.B.M. van Dorst, arts-acupuncturist
lid NVA,  lid NAAV
BIG nummer: 19044024801
KvK nummer: 30260752